Bloody Mary Kokteyl Nasıl Yapılır?

Bloody Mary Kokteyl Nasıl Yapılır?

Bloody Mary kokteyl yapımı için buzla doldurulan bir kokteyl karıştırıcısına, votka, sebze suyu, Worcestershire sosu, acı biber sosu, baharat olarak bir miktar tuz ve biber koyulup kuvvetlice çalkalanır. Bloody Mary Kokteyl karışımı shaker’dan süzülerek, buzla dolu bir bardağa aktarılır. Süsleme için kürdana bir zeytin ve kereviz yaprağı takılarak, kürdan bardağa yerleştirilir.

Bloody Mary Kokteyl Malzemeleri Neler?

Bloody Kokteyl içindekiler şu şekilde sıralanır:

  • 1 çay kaşı deniz tuzu,
  • 1 su bardağı kadar küp formunda buz,
  • Su bardağının ¾’ü kadar taze domates suyu,
  • 1 ölçek votka,
  • 1 ölçek acı biber sosu,
  • Karabiber,
  • Tuz,
  • 1 kereviz yaprağı,
  • 1 adet yeşil zeytin,

Bu malzemeleri karıştırarak Bloody Mary Kokteyl tarifi hazırlanır.

Bloody Mary Kokteyl Hikayesi Nedir?

Bloody Mary Kokteyl öyküsü, Amerika’da içki yasağının olduğu dönemde, ülkeye Rus’lar tarafından sokulan votkayı tatsız bulan bir barmenin, bu içeceği domates suyu ile tatlandırmak istemesi ile başlamıştır.

1911 yılı şükran ayında Paris’te Harry’s New York Bar açılır. Kokteyl kültüründe önemli bir yere sahip olan bu mekan, Amerika’da içki yasağının olduğu dönemde bir kokteyl keşfeder. Bllody Mary Kokteyli bu barda, Fernand Petoit tarafından 1921 yılında yaratılmıştır.

Petoit, devrimden kaçarak gelen Rus’ların yanlarında getirdikleri votka’yı tatsız bir içecek olarak bulmuştur. Bunun üzerine, Amerika’da tanıştığı kutulanmış domates suları ile bir kokteyl hazırlamaya karar vermiştir. Votkayı, belirli baharatları ve domates suyunu ölçülü miktarlarda Rus votkasına karıştırarak, Bloody Mary kokteyl çeşidini ortaya çıkarmıştır.

İlk yapıldığında Bucket of Blood olarak isim verilen kokteyl, barmen Petoit’in New York’taki otelinin bar kısmında satışa sunulması ile birlikte, tanınmaya başlamıştır. Kokteylin geldiği yeni kıtada bulunana baharat ve soslar da tarife eklenmiştir. Bu kokteyl Amerika’da içenleri tarafından ‘’ After Drink’’ diğer bir ifade ile ertesi gün ayılma kokteyli olarak adlandırılmıştır. Bu dönemde ise ‘’Red Sniper’’ Türkçe çevirisi le eli kanlı olarak isimlendirilmiştir.

Amerika’da çevre bar menülerine hızla yayılan kokteyl, son olarak, eli kanlı İngiltere kraliçesi 1. Mary’nin adından esinlenilerek, Bloody Mary Kokteyl ismini almıştır.